27. august 2010

Tomatsalt

- Vi har efterhånden et pænt lille lager af forskellige slags hjemmelavet salt. Bl.a. rosmarin, timian, salvie, chili og tang. Og nu også tomatsalt.























Da vi alligevel lavede en god portion semidried tomater i forrige uge - skulle hjemmelavet tomatsalt også laves.

Hvis du vil bruge tomaterne til salt skal de ikke saltes men et lille drys sukker er fint.

Bag dem ved svag varme i mange timer. Sæt evt. lågen på klem hvis der dannes for meget kondens. Tomatskiverne skal være knasende tørre. Jeg slutter af med at sætte ovnen på varmluft men uden varme!
Lad dem tørre yderligere på køkkenbordet før du kommer dem i din krydderikværn. Kværn løs! Det skal være fintmalet. Tilsæt lidt god mellemfint salt og smag til. Kom på glas.


Brug tomatsalten på f.eks. en æggemad eller i det blødkogte æg. Drys over salaten, kyllingen, pastaen eller hvor du bare gerne vil ha lidt tomatiseret salt.



1 kommentar:

  1. Tørre tomatskiver (krydret med salt og f.eks. chili, basilikum m.m.) kan også spises som en lille hyggesnack :-)

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...