25. august 2010

Broccoli-carpaccio

- Brug hovedet. Brug stokken. Altså broccolistokken.
























Vi elsker broccoli og vi elsker når der ikke er noget der går til spilde. Igår blev denne lille nye lækkerbisken kreeret.
_______

Skyl broccolistokken og fjern evt. små blade. Snit den i tynde skiver på mandolinen.

Drys alm. køkkensalt over og lad skiverne dryppe af i et dørslag - en halv times tid. Skyl i flere hold koldt vand og dup skiverne tørre.

Anret broccoliskiverne, dryp god olivenolie over og krydr med hjemmelavet chilisalt. Lad det trække en times tid. Hvis du kan vente.

Spises som en lille snack eller blandes i en god salat.
_______

Sprøde og delikate små skiver med en mild og fin kålsmag. Chilisalten passer perfekt til. Men du kan også krydre med tomatsalt. Eller anden god salt!


2 kommentarer:

  1. Meget, meget spændende anretning - elegant og enkel. Tak for inspirationen :-)

    SvarSlet
  2. Hej Piskeriset

    - Selv tak :-)

    Det er virkelig en ganske lækker måde at anvende den rå stok på.

    Kan jo også serveres som en lille delikat raw food forret :-)

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...