7. juli 2011

Annatto- eller achiote olie.

Som lovet - kommer her et lille skriv om den smukke olie, som jeg bl.a. har skrevet om hér.
























Annattofrø er små smukke røde og næsten ( med lidt god vilje ) hjerteformede frø, og som du kan læse mere om hér.

Frøene er købt hos Seasoned Pioneers. Et fantastisk lille sted på nettet og som jeg kun kan anbefale. Jeg læste første gang om frøene og webshoppen hos den kære Hanne K.

Selve opskriften på olien har jeg fundet et eller andet sted på nettet. Husker desværre ikke hvor. Men jeg har tilpasset mål efter egne erfaringer og de er som følger:

2,5 dl. neutral - men god - kvalitetsolie
1 1/2 spsk. annattofrø

Varm olien op -  men uden den begynder at ryge. Pop frøene i olien og lad dem simre, over svag varme, i små 3-5 min. Køl olien af. Si olien over i en rengjort flaske og stil på køl.




Indtil videre, har vi ikke haft mulighed for, at eksperimentere så meget. Men olien er pænt genial som farvegiver.

Og som en krydret men delikat olie - i f.eks. en dressing. 


Mange gode sommer-hilsner
Maj


...

5 kommentarer:

  1. Mange tak for opskriften, den er utrolig smuk den olie:-)

    SvarSlet
  2. Selv tak :-)

    Ja, den er virkelig smuk og smagen fin og delikat krydret.

    De hele frø er også rigtig gode til at farve ris, gryderetter m.m. Så putter jeg et par frø i lidt gaze og lader dem simre med. Retten får en fantastisk smuk og varm gul farve.

    Med gode hilsner
    Maj

    SvarSlet
  3. Tak for info. Jeg kom her fordi jeg ledte efter olien som et anbefalet helse-produkt. Skulle efter sigende indeholde rigtig meget (naturlig) E vitamin. Flot farve må jeg sige!

    SvarSlet
  4. Annatto er en uundværlig ingrediens i den latin-amerikanske ret Arroz con Pollo.

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...