22. juli 2011

Pocheret kalkunrulle med intens svampesouffléfars, pikant granatæblesauce og wakame-salat.Kan man forvandle et stykke kalkunbryst til en delikatesse? Ja, det kan man sagtens.

Her i huset elsker vi kalkunbryst. Og tilberedt på alle mulige måder. En af de foretrukne er kalkunrulle. Fyldt med lækkerier. Alle mulige og umulige lækkerier.

Forleden havde jeg lyst til, at lege med en souffléfars - med intens svampesmag. Og det var godt! Rigtig godt. - Også dagen efter.

Til kalkunrullen ska du bl.a. bruge:

1 stk. fersk kalkunbryst
Dehydreret svampe ( hér østershatte og champignon )
Morkler
Æg
Lidt god olie ( fløde kan også bruges )
Salt og peber

Rens kalkunbrystet for fedt, hinder og div. sener m.m. Så skærer jeg ganske enkelt brystet til - så jeg får et plant stykke der er lige tykt eller tyndt over det hele. Får også et par slag med kødhammeren. Alle de små rester bruges til souffléfarsen.Resten af kalkunbrystet blir skåret i strimler til f.ex shawarma. Mere herom i næste indlæg hér på bloggen :-)

Smid kalkunkød i foodprocessor eller minihakker og kør til fin fin konsistens. Så blandes æg (1 stk.), lidt olie, salt/peber og en god portion dehydreret svampe ( forvandlet til svampestøv ) sammen med kalkunkødet. Der skal rigtig meget svampestøv til at gi en intens smag. Igen så er det hele lavet på slump - men smag dig frem. Lav en lille prøvedelle. Konsistens som en let frikadellefars.

Så finthakker jeg en god portion af de her små lækre svampe, som ja - ligner små hjerner - og blander i farsen. Morklerne har jeg købt i Sverige. De skal skylles godt for jord og andre urenheder.


Farsen smøres på kalkunbrystet -


Snøres -Og pakkes stramt ind i film. Så får det lov til at ligge på køl et par timer. Tag kødet ud et lille stykke tid før tilberedning.

Kalkunrullen puttede jeg i en frysepose der også kan tåle at komme i micro'en. Så blir den pocheret i ca. 30-40 min. eller til en kernetemp. på ca. 70 gr. Kalkunkød må endelig ikke tilberedes i for lang tid ellers ender man med et tørt og kedeligt resultat.

Kalkunrullen befries for pose, film og madsnor og hviler en små 10 min.

Imens har jeg lavet en lille - men lækker og pikant portion granatæblesauce. Tag det meste af indholdet af et granatæble - og kun kernerne ( jeg havde fået købt den lidt sure udgave ), blend og si saften fra. Bland saften med lidt ægte piskefløde ( ingen erstatningsprodukter hér i huset ), lidt granatæblesirup, salt og lidt peber. Kog ind til en cremet konsistens. Nå ja... Der var også lidt sky fra kalkunrullen - som også kom i saucen. Intet går til spilde.

De smukke og velsmagende kalkunskiver blev serveret på en bund af letdampede sukkerærter, tagliolini al dente og et par spiseskeer af den pikante mørkebeige sauce. Købt wakame-salat ( havalger med sesam og soya ) blev blandet med de lidt sure og syrlige men friske granatæblekerner. Et perfekt match der virkelig kan anbefales.

- Så ja! Et simpelt kalkunbryst kan virkelig ende som en delikatesse. Alle ingredienser passede perfekt sammen ( vi har måske også lidt crazy smagsløg ;-) ) og er røget ind på top5 over favoritretter.

Prøøøøøv og har du spørgsmål - så kom endelig med dem.

______________

Og så lige et enkelt foto af frokosten dagen efter :-)


Tynde skiver - køkkentempereret - kalkunrulle, wakame med frisk nektarin og forårsløg samt lidt lun tagliolini med blomster af gourmet pelargonien Fragrans.


Velbekomme!


Mange gode hilsner og god madweekend
Maj

...

6 kommentarer:

 1. Ser lækkert ud - og ikke mindst en lækker fars du har kreeret :)

  Har du eksperimenteret med at give "rullen" noget stegeskorpe inden servering?

  SvarSlet
 2. Hej Sjønne

  Mange tak :-)

  Jeg elsker jo svampe - så hvorfor ikke også en svampefars? Dehydreret svampe og forvandlet til svampestøv/pulver bruger jeg rigtig meget. Det gir en suveræn intens svampe- og umamifremmende smag.

  Det er helt bevidst jeg ikke har givet rullen stegeskorpe eller f.eks grillmærker. Kan godt li det lyse look. Men der er ikke noget til hinder for, at du kan gi den lidt farve på en glohed pande. Bare pas på kødet ikke blir for tørt.

  Mange gode hilsner
  Maj

  SvarSlet
 3. Ey, hvor spændende, det har jeg aldrig prøvet. Men det virker jo alligevel ikke altfor svært, så det ville måske være en god idé og se om jeg kan finde ud af på et tidspunkt :)

  SvarSlet
 4. Hej Linn

  Og velkommen i Det lyseblå køkken :-)

  Det er faktisk ikke særligt svært. Det eneste man bare skal passe på er, at kødet ikke får for længe.

  Glæder mig til at høre om dine eksperimenter.

  Mange gode hilsner
  Maj

  SvarSlet
 5. Hej Maj

  Ved du om man kan købe morkler i Danmark? Det ser virkelig lækkert ud:)

  Mvh. Katja

  SvarSlet
 6. Hej Katja

  Jeg er næsten sikker på at Mad og Vin i Magasin har dem.

  Og tusind tak :-) Virkelig en lækker måde at spise kalkun på.

  Mange gode hilsner
  Maj

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...