13. juli 2011

Orange kartoffelmos og spicy kødboller

Nye kartofler - tjek. En rest rød peberfrugt - tjek. En rest hk. oksekød - tjek. En rest hvidløgsmarinade - tjek. En rest parmesan - tjek. Jalapeños - tjek. Frisk basilikum - tjek. Div. basisvarer - tjek. Sulten - tjek.

Så menuen kom til at stå på smuk orange og rustik kartoffelmos med grillet rød peberfrugt og små lækre spicy kødboller.

Start med at grille peberfrugten - på en tør pande - til den er nærmest sort. Vi havde knap en halv at gøre godt med. Skru ned, tilsæt et par dråber olie og lad peberfrugten stege stille og roligt til den er sød og blød. Kom i miniblender med lidt kogevand ( fra kartoflerne ) lidt minimælk, salt og friskkværnet chili. Blend.

Skrab de nye kartofler og kog dem møre i usaltet vand. Hæld kogevandet fra og gem det. Damp kartoflerne tørre. Så hældes peberfrugtsaucen, lidt minimælk og lidt kogevand i gryden og lunes et øjeblik. Mos kartoflerne. Jeg bruger altid en kartoffelstøder. Smag til med yderligere salt. - Hvis du virkelig føler for det kan du tilsætte en klump rigtig smør. Vi foretrækker den med kun vand/mælk og evt. med div. smagsgivere.

Til kødbollerne brugte vi ca. 300 gr. magert hk. oksekød, en halv pose Santa Maria hvidløgsmarinade ( rest fra teenagerens middag den anden dag ), et lille stykke parmesan skåret i små flager, 5-6 skiver jalapeños, finthakket, 1 æg, salt, peber og friskkværnet chiliflager.

Form små mundrette kødboller og rul dem i rasp. Vi laver altid vores rasp selv. Denne gang var raspen primært af hjemmebagt groft flerkornsbrød. Meget lækkert. For rasp er jo ikke bare rasp, vel!

Steg kødbollerne i lidt god olie. Sørg for at bevæge panden så de bevarer deres runde facon.

Anret mosen med kødbollerne og hvad du ellers har lyst til af grønt. Her blev det til tomat og masser af frisk basilikum af egen avl.

Endnu en " fra rester til en god middag for to " :-) Og det smagte pragtfuldt. Ikke sidste gang vi laver kartoffelmos på den måde.


Mange gode regnvejrshilsner
Maj

...

2 kommentarer:

 1. rigtig kreativ anvendelse af rester, og det ser smukt ud. Super ide med peberfrugten .....

  SvarSlet
 2. Hej Tante Sød

  Jeg/vi elsker virkelig, at lave mad på den måde.

  Det er sjovt og udfordrende. Og når resultatet så er som ovenstående - er det slet slet ikke så tosset ;-)

  Mange gode hilsner
  Maj

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...