1. juli 2011

For små hvidløg eller bare solo - af slagsen?For første gang - men absolut ikke sidste - har vi forsøgt, at dyrke hvidløg selv. Og hvorfor har vi egentlig aldrig gjort det før?? Ja, jeg fatter det altså heller ikke. Det kræver bare et par gode fed hvidløg, noget god jord og et par potter. Plus tålmodighed.

Kan ikke helt huske om vi satte dem i slutningen af 2010 eller i starten af 2011. Men tror det var det sidste. Under alle omstændigheder var det for sent. De skal sættes i det sene efterår. Måske september eller allernådigst i november. For høst i juli/august året efter.

Alligevel har det været spændende og udbytterigt. Toppene har vi brugt som pynt og i mad - hvor en mild hvidløgssmag var ønsket. Altså lidt ligesom ramsløg. Og ramsløg kender I jo.

Selve størrelsen på løgene var meget beskedne. Og meget varierende. Men tålmodighed er heller ikke min/vores stærkeste side indimellem. Så vi hev dem op her forleden dag. Vi kunne altså ikke vente længere. Næh nej!Jeg syns jo hvidløg er smukke, fyldt med smag og har masser af helbredende egenskaber. Og vores hjemmedyrkede holder sig ikke tilbage. Og så er de så saftige, at man næsten skal ha dykkerbriller på - når de f.eks. blir skåret i fine skiver. Uh... det er altså godt.

Størrelse xx-small eller ej ;-)

Så prøv! Dyrk jeres egne hvidløg. Det er sjovt og resultatet helt fantastisk okay. Mere udførlige "opskrifter" findes rundt om på nettet. Men der skal faktisk ikke så meget til.

Rigtig god weekend og rigtig god Roskilde - derude...

2 kommentarer:

 1. Jeg har længe tænkt at jeg ville prøve at dyrke hvidløg! Vi elsker dem her i huset, så nu skal det være:-)rigtig god weekend.

  SvarSlet
 2. Hej Prik :-)

  Det er så selvtilfredsstillende at høste f.ex hvidløg af egen avl. Uanset størrelse. Haha...

  Vi skal ha plantet en masse fed her til efteråret, og jeg glæder mig allerede - til næste år.

  Så kan vi jo lige stikke hovederne sammen - same time next year :-D

  Mange gode hilsner
  Maj

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...