- Engang midt i oktober lavede jeg græskarsirup for første gang. Siden er det blevet til flere portioner for den smager intet mindre end fantastisk.
Køb et godt lille hokkaidogræskar. Hvis skallen er tynd og fin så lad den sidde på. Eller skær den af og lav f.eks chips af den.
Skær græskarret i mindre stykker og kog til mos/puré med vand fyldt halvt op.
Siruppen -
3 dl. vand
250 gr. sukker
2 spsk. stødt kanel
1/2 tsk. stødt nellikker
1/2 tsk. stødt ingefær
1/2 tsk. stødt muskatnød eller allehånde
3 spsk. græskarpuré
Jeg brugte hele kanelstænger, hele nelliker og hel allehånde.
Varm vandet op og opløs sukkeret. Put alle krydderierne i en kaffe/krydderikværn og kværn løs.
Kom krydderier og puré i gryden og kog den sagte til en tykkere konsistens. Omkring små 10-15 min.
Lad den køle lidt af og si den gennem en lille sigte - over i et rengjort og skoldet glas.
Opbevares på køl og kan holde sig i rigtig lang tid.
Den færdige græskarsirup og tørrede græskarskræller/chips.
Vi bruger siruppen til rigtig meget. Både i det søde og det salte køkken. Og så smager et par tsk. sirup i kaffen helt vidunderligt.
God fornøjelse...
Det lyder altså rigtig spændende - er vild med ideen :-)
SvarSletOg et virkelig flot billede
SvarSletHej Piske
SvarSletDu kan roligt gå i gang med en portion :-)
Hej Teresa
SvarSletTusind tak for rosen :-)