17. december 2010

Flæskesteg med smag af sommer og sol, vanilje og røget peber.
To velsmagende eksperimenter - et fint alternativ til den klassiske flæskesteg.

Den ene fyldte jeg med hyldeblomst/citron-mos fra sommerens saftproduktion ( har små portioner liggende i fryseren ) samt chiliflager og sværen blev gnedet med mangosydesalt fra Mariager og ekstra salt.

Sværen på den anden blev gnedet med gourmetsalt, røget hvid Penja fra Mill & Mortar samt hjemmelavet vaniljepulver.Jeg elsker hyldeblomsten. Den dufter, smager og ser forfærdelig smuk ud. Gris og hyldeblomst syns jeg er et perfekt makkerpar. 

Krydderblandingen bestående af salt, peber og vanilje var godt afstemt. Man fornemmer den fine og delikate vaniljesmag uden den blir for dominerende. Den røgede peber og vanilje er endnu et godt makkerpar.
Her serveret på bund af sauteret spidskål, stegte æbler og pære, pommes pavé ( på den forkerte led ) og et par dryp hindbærvinaigrette.

_____________

Til jul spiser vi helt klassisk flæskesteg og drikker hjemmelavet hyldeblomstsaft som p.t. ligger i fryseren og bare venter...

1 kommentar:

  1. Jeg har lige opdaget dine forskellige flæskestegs-eksperimenter, som ser rigtig spændende ud. Det er et ret billigt stykke kød og meget tit på tilbud, så det er nemt at gå i gang synes jeg.

    Men er der noget specielt at kende til omkring dit hjemmelavede vanillepulver? Er der særlige ingredienser i eller er det ikke bare at flække en stang og smøre kornene på stegen?

    PS. Det er lige værd at nævne, at man skal huske at skære sværen helt ned til kødet og sørge for at krydderierne bliver smurt godt ned i revnerne. Det er så absolut det ekstra be-"svær" værd med flæskestege! :-)

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...