28. oktober 2012

Findeopskrifter.dk - En parasit, der bør udryddes!




P.t. florerer der stor utilfredshed mellem dele af madblogsfæren kontra Findeopskrifter.dk.

Jeg er selv en af dem.

Findeopskrifter.dk lancerer sig selv som en helt alm. og uskyldig søgeportal på linje med f.eks. Google.

Siden Findeopskrifter.dk blev introduceret i Danmark i 2011 har jeg haft mine bange anelser vedr. deres intentioner. Ingen gør sjældent noget gratis. Jeg har derfor heller ikke haft noget ønske om at tilmelde mig deres site.
Det er der desværre ca. 289 andre blogs der har.

De lover bl.a. mere trafik til din side. Og jo! Som tilmeldt får du skam også mere trafik. Noget enhver blogger ønsker. Også jeg. Men ikke for hver en pris!

Sitet har med deres no-follow-link sat dig, som madblogger, skatmat! Du kan læse mere om den tekniske del på bl.a. MADBEVÆGELSEN hvor Kasper Bergholt går I deltaljer med den del. En ikke helt uvæsentlig deltalje.

Her beskriver Hr. Bergholt også hvilken indflydelse deres no-follow-link system har af betydning for dine opskrifters rangering på Google. Søger man f.eks. på en specifik opskrift er det med sikkerhed Findeopskrifter.dk der står øverst. Og søgende lander derfor på deres side og ikke den side opskriften stammer fra. Altså din! Med tiden vil Findeopskrifter.dk langsomt men sikkert være årsagen til din blogs nedrangering på Google. Og altså mindre trafik.

Desuden er Findeopskrifter.dk også så skide frække, at de ”tilmelder” din blog UDEN din viden eller samtykke. Det er i mine øjne en dybt usympatisk og usmagelig måde at arbejde på. Tjene penge på. For det er det de gør!

Det fandt jeg selv ud af for et par uger siden. For sjov søgte jeg nemlig, via Google, på en af mine opskrifter og til min store overraskelse lå den øverst - men hos Findeopskrifter.dk. Her kunne jeg også finde alle mine opskrifter fra bloggen. 5 sider blev det til.

Straks røg der en meget vred men sober mail af sted og 24 timer efter var mit indhold fjernet. Men jeg har stadig det høje blodtryk i mente. Hvad fanden bilder de sig ind?! Jeg skal nok selv bestemme på hvilke sider jeg ønsker at dele mine opskrifter.

Findeopskrifter.dk har altså som eneste formål at tjene penge på dig. Din blog. Dine opskrifter. Et sådan usympatisk foretagende hverken kan eller vil jeg støtte. Ej heller anbefale til andre.

Mit håb er derfor at flere og flere får øjnene op for hvordan det hænger sammen og framelder sin blog Findeopskrifter.dk. En parasit, der bør og skal udryddes!


Lad os stå sammen i den danske madblogverden.


Med ønsket om en god søndag...

Maj


PS! Hvis du leder efter en samlet oversigt over danske madblogs og hvor du også kan søge efter div. opskrifter vil jeg anbefale MADBLOGS.DK


__________________


Her flg. andre med- og madbloggere der har skrevet om emnet. Listen vil blive opdateret løbende.


http://bergholt.net/gastronomi/findeopskrifter

http://grydeskeen.dk/findeopskrifter-dk-million-omsaetning-pa-bloggers-indhold-uden-at-lave-noget-selv/inspiration/alt-muligt/

http://kristina-kitchen.blogspot.dk/2012/10/findeopskrifter-nej-tak.html

http://detlillekoekken.dk/2012/10/hov-hov-det-er-min-blog/

http://hejdis.blogspot.dk/2012/10/hvorfor-du-som-blogger-br-sige-nej-til.html

http://gastromad.dk/?p=2887

 http://kasperbergholt.org/findeopskrifter-dokumentation/

 http://klidmoster.dk/2012/10/findeopskrifterdk-bloglands.html

 http://rigeligtsmor.dk/findeopskrifter-dk-udnytter-danske-madbloggere/

 http://spisekammer.blogspot.dk/2012/10/findeopskrifterdk-et-strkt-vanedannende.html

 http://ugens7dage.blogspot.dk/2012/10/nallerne-vk-findeopskrifter.html

 http://www.madarkitekterne.dk/findeopskrifter-dk-en-lover-bliver-hater/

 http://www.madbanditten.dk/2012/10/30/madblogger-har-du-afmeldt-dig-findeopskrifter/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=madblogger-har-du-afmeldt-dig-findeopskrifter

 http://lacucinanada.com/2012/10/30/findeopskrifter-det-bliver-ikke-med-mig-som-ophelia/

 http://madogvin.wordpress.com/2012/10/30/vi-er-nu-fans-af-din-blog/

http://pcoliv.dk/uvidenhed-kan-koste-dyrt/

 http://frksveske.blogspot.dk/2012/10/findeopskrifterdk-nej-tak.html

 http://dronningemad.weebly.com/1/post/2012/10/oprb.html

 http://madblogs.dk/madbloggen/?p=402

 http://etlivpaalandet.wordpress.com/2012/11/01/nej-tak-til-findeopskrifter-dk/

http://cocinafragrante.wordpress.com/2012/11/01/hvorfor-jeg-aldrig-vil-samarbejde-med-findeopskrifter/

http://sejlersen.blogspot.dk/2012/11/madbloggere-styrer-selv.html

 http://food-mad.blogspot.dk/2012/11/hvorfor-findeopskrifterdk-ikke-er-et.html

http://www.madko.dk/2012/11/madbloggernes-oprab.html

 www.simonglue.dk/2012/11/02/et-nodvendigt-farvel-til-findeopskrifter-dk/

 http://www.vildmedmad.dk/findeopskrifter/

http://www.kokkekniven.com/artikler/findeopskrifter-dk

http://blogunivers.arla.dk/koekkenbloggen/ma-man-godt-lane-opskrifter/


6. august 2012

♥ KAGELIGHED ♥ - En hyldeblomstkage med italiensk marengs.



Jeg ligger tit og udvikler nye idéer og opskrifter lige inden jeg skal sove. Ja ja... det kender I vel alle sammen til :-)

Denne her kage blev mindfully til forleden nat. Så da jeg stod op et par timer senere stod den på kagebagning i stedet for morgenmad. Iført morgenkåbe, morgenhår og bare fødder. Mens nattens idéer stadig var intakte.

Først skulle der bages en kagebund. De sidste par gange jeg har bagt kage, snegle eller muffins har jeg brugt olie i stedet for smør i dejen.

Opskriften får du her:

1 dl. god neutral olie
3/4 dl. sukker
2 æg
150 mel
1 tsk. bagepulver
1 nip salt 
1 1/2 spsk. minimælk ( men kan sagtens undværes - for det glemte jeg )

Pisk olie og sukker hvidt. Tilsæt sammenpisket æg lidt ad gangen. Tilsæt mælk, hvis du ikke glemmer den. Sigt mel, salt og bagepulver i massen og bland. Kom dejen i en smurt springform drysset med rasp.

Sættes i en kold ovn ( udnytter altid for- og eftervarme ) ved 165 gr. Har ikke en nøjagtig tid men overfladen skal være lys med enkelte lysebrune nister.

Tag kagebunden ud.

Imens havde jeg lavet både fyldet, der skal på kagebunden, og den italienske marengs som er låget.

Jeg ville jo bage en kage med bl.a. noget af det guf, jeg har smidt i fryseren, fra sommerens hyldeblomstsaft-produktion. Plus rester af hjemmelavet marmelade med jordbær/rabarber og jordbær/hyldeblomstsaft. Plus en italiensk marengs da jeg havde æggehvider tilovers fra en god portion hjemmerørt mayonnaise.

Intet går til spilde - for alt bliver brugt på den ene eller anden måde. På et eller andet tidspunkt. Sådan har jeg ALTID haft det i mit/vores køkken.

Marmeladen smurte jeg på den varme kagebund ( prik evt. huller med et grillspyd ) som jeg forinden havde dryppet med friskpresset citronsaft.

En lille håndfuld citronskiver og dobbelt op af hyldeblomstklaser var blevet optøet og blendet med lidt sukker og vand. Lidt sukker,- fordi hverken dej eller citron/hyldeblomst er uden ret meget sukker.

Jeg har i år frosset citronskiver og hyldeblomstklaser hver for sig.

Massen fordeles ovenpå marmeladen i et jævnt lag. Og helt ud til kanten.

Til den italienske marengs brugte jeg:

2 æggehvider ( skolder altid æggene før brug )
1/2 dl. vand
170 gr. sukker

Bland vand og 150 gr. sukker sammen i en gryde. Kog til temp. når ca. 115 gr. eller til du syns konsistensen er sirup-agtig. Imens piskes æggehvider og 20 gr. sukker hvidt.

Tilsæt, i en tynd stråle, den flydende sukkersirup til massen og pisk, længe, til riset sætter tydelige spor og massen er lækker tyk og fluffy.

Fordel marengsen over fyldet og smid kagen i ovnen igen. Ved 225 gr. eller lidt højere. Bare så marengsen stadig er lys men med mørke kanter.


Totally restekage :-) Og Hvordan smager den så?

Den smager HIMMELSK. Og den smager faktisk endnu bedre efter en dag/et døgn på køl.

Enjoy :-)


...

Minisushi med "hk. æg og makrel"



Da jeg var barn serverede min kære farmor tit hk. æg og sild. Hårdkogt æg og røget sild blir hakket fint og blandet sammen. Sikkert med finthk. purløg. Og så på et stykke rugbrød.

Jeg elsker stadig et stykke rugbrød eller hjemmebagt grovbrød ( gerne ristet ) med ovennævnte. Men her bliver det tit med røget makrel i stedet.

I går havde jeg en forbandet lyst til sådan en mad. Med en lille klat hjemmelavet mayo - jeg havde rørt forleden.

Men som det ofte sker så ændrer menuen eller retten sig undervejs. Helt klassisk for min måde at lave mad på.

- Så en rugbrødsmad blev til små minisushi på størrelse med en stor 2-Krone. Med lidt dip - on the side.

Salaten/fyldet - på slump - af ca.:

En halv røget makrel
2 hårdkogte æg
3 store radiser
Skal af en halv skoleagurk
Røget havsalt
Friskkværnet peber

Hak eller pluk makrel i mindre stykker. Hak æg, radiser og agurkeskal fint. Bland det forsigtigt sammen og smag til med røget salt og peber. Sæt på køl min. en halv times tid.

Så snupper jeg et ark noritang og klipper 5-6 cm af på den korte led. Rester af tang kan bruges i f.eks. tangsalt, brød, suppe m.m.

Og så er det ellers som når man laver de klassiske ruller. Næsten. Jeg pensler, ganske forsigtigt, det tomme stykke tang med lidt koldt vand. Så er jeg sikker på at de 2-3 lag tang bliver til eet og holder godt sammen på fyldet.

Dip er henholdsvis 1. hjemmelavet mayo smagt til med wasabipulver ( eller friskrevet og finthakket peberrod ), lidt sukker, citrussaft og en god portion ultrafinthakket citrusskal og 2. mayo smagt til med dehydreret rødbede og citrussaft. Sæt på køl og lad  trække en lille halv times tid.

Uhhh! Det er virkelig små delikate himmerigsmundefulde. De to slags dip er u-und-værlige ;-)

Velbekommen...


 ...

19. november 2011

- Og det var lige den der AND vi kom fra...


Et lille hurtigt og forsinket indlæg med vores Mortens Aften menu. Det er dog en menu som vi også elsker på andre tider af året end netop d. 10. nov.

Som skrevet mere om hér så stod menuen på:

Rosastegt andebryst
Salat med bl.a. perlespelt
Kold sauce/dressing




Andebrysterne krydres med Maldon og friskkværnet peber. Steges først på skindsiden, vendes og steges yderligere et par min. Vi sigter altid efter et rosa resultat.

Samtidig med brysterne ligger og hygger sig, kommer et par tynde skiver bacon på panden. Steges til de er gylde og sprøde. De skal bruges til salaten.

Salaten består af 1/2 savoykål, 6 clementiner, 3 Ingrid Marie æbler, en god portion speltkerner, et par meget store håndfulde græskarkerner og 2 skiver bacon.

Kålen skæres i fine strimler. Æbler med skræl skæres i tynde skiver. 3 clementiner pilles i både. Saften af de sidste 3 presses og smages til med lidt salt, hvid peber og friskkværnet chiliflager, og hældes ud over. Lad trække en lille halv times tid. Men har du ikke tid - så lad den bare trække mens speltkernerne koges.

Andefedten hældes fra panden så der lige er et par dråber tilbage. Græskarkernerne ristes gyldne i andefedten. Det stegte, afdryppede, bacon, fra før, knuses.

Speltkernerne koges al dente i velsaltet vand. De må endelig ikke være for udkogte.
Saml salaten mens speltkernerne endnu er lune.

Sauce får vi jo sjældent. Mest juleaften og når vi en sjælden gang "trænger".

Derimod, så elsker vi avocadomos som det saucede islæt.

Denne her mos spiser vi til både morgenmad, frokost, aftensmad og bare fordi!

Modne avocado moses og blandes med lidt god olie, masser af frisk citron- eller limesaft samt salt og chili.

_____

- Vores idé til en god Mortens Aften, juleaften, Thors aften eller når du er lækkersulten for alvor.

_____

Salaten var måske til 4 - 6 pers. men vi åd næsten det hele. Og vi var bare to den aften. Den smager fantastisk, er godt mættende og så elsker vi de sprøde græskarkerner med et snært af and. Sublimt.


Mange gode hilsner
Maj


10. november 2011

Når gås blir til and og Mortens aften blir til Majs aften :-)

Mortens aften. Jo jo. Men det kunne også være Majs aften. Hehe...

I aften skal vi ha rosastegt andebryst med en dejlig frisk salat af savoykål, appelsin, æbler, perlespelt og ristet græskarkerner. Hertil laver vi nok en kold sauce på creme f. og avocado med et twist af lime og chili.



Sidste år lavede vi disse 3 x and  og med lækkert alternativt tilbehør. Det er faktisk sådan vi foretrækker and. Juleaften er dog en undtagelse. Der er det både med æbler, svesker og en ren andesauce.

Hvad skal I ha i aften og hvordan foretrækker I jeres and?


God Mortens Aften derude...


Mange gode hilsner
Maj

...

5. november 2011

Lørdagsmorgenmad









God morgenmad en skøn solrig lørdag morgen/formiddag.

Gulerødder i tynde stave, Wasa Sport med emmenthaler og min hjemmelavede kvædegelé med chili og lime. Og en god kop kaffe. Så kan det næsten ikke blive bedre.

God lørdag derude...

Mange gode hilsner
Maj

4. november 2011

Kvædegelé med chili og lime



Det er sæson for kvæder. En tid jeg glæder mig meget til. For jeg elsker kvæder. Både i det søde men også det salte køkken.

Kvæder kan være svære at få fat på - hvis man altså ikke lige har dem i baghaven. Men de fleste etniske grønthandlere har dem gudskelov. Og tak for det :-)


HER KAN DU LÆSE MERE OM KVÆDER


Forleden købte jeg bare 4 kvæder. I første omgang. Men de vejer til gengæld også et halvt kilo stykket!

De skal forvandles til gelé, marmelade, kompot, the, gastrik m.m. Og så skal jeg da også lige bage snegle med kvæder. Det er den skønne Katja der har inspireret mig. Du finder hendes opskrift lige HER.

Jeg har selv bagt KARDEMOMMESNURRER  lidt efter Meyers opskrift. Hans bog Meyers Bageri købte jeg i marts 2010. Til fuld pris i øvrigt. Nu kan den fås for under en hund. Jeg kan kun anbefale bogen.

Nå men,- tilbage til kvæderne ;-)

I går kogte jeg en enkelt kvæde. For i dag skulle det forvandles til gelé. Og hvilken vidunderlig gelé.

Grundopskriften kan du finde i "den grønne syltebog". En anden uundværlig lille sag.


Til ca. 4,5 dl. ren kvædesaft har jeg brugt flg.:

Ca. 400 gr. sukker ( jeg er og bliver en "på slump-pige" ) så det kan være du skal tilsætte lidt mere.
1 mellemstor tørret chili
Skal af en øko. lime, skåret i fine fine strimler
Et skvæt limesaft

Når kvædestykkerne har dryppet af natten over hældes saften i en gryde og koges op. Sukker, fintstrimlet chili og lime plus saft tilsættes. Koger videre, ved middel varme i små 10-15 min., og når dråberne falder tungt er geléen færdig. Konsistens skal være som sirup.

Hældes på atamonskyllet glas og stilles til afkøling til næste dag. Derefter låg på og på køl.

Gelén skal bl.a. bruges til gode kødretter, f.eks. kylling eller gris men også ovenpå en god emmenthaler.

Geléen er frisk, sød og med en lang og dejlig stærk eftersmag. Og så smager den selvfølgelig også af kvæder. Dejlig aromatisk og uden sammenligning. 


God November...


Mange gode hilsner
Maj


NB!
Geléen blev lidt tynd - så i dag kogte jeg den op igen og tilsatte lidt ekstra sukker og lod simre en små 10-15 min. ekstra. Tilsatte yderligere fintstrimlet øko. lime da geléen var kølet lidt af. På den måde smager limen mere igennem. Super super.

...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...