19. november 2011

- Og det var lige den der AND vi kom fra...


Et lille hurtigt og forsinket indlæg med vores Mortens Aften menu. Det er dog en menu som vi også elsker på andre tider af året end netop d. 10. nov.

Som skrevet mere om hér så stod menuen på:

Rosastegt andebryst
Salat med bl.a. perlespelt
Kold sauce/dressing




Andebrysterne krydres med Maldon og friskkværnet peber. Steges først på skindsiden, vendes og steges yderligere et par min. Vi sigter altid efter et rosa resultat.

Samtidig med brysterne ligger og hygger sig, kommer et par tynde skiver bacon på panden. Steges til de er gylde og sprøde. De skal bruges til salaten.

Salaten består af 1/2 savoykål, 6 clementiner, 3 Ingrid Marie æbler, en god portion speltkerner, et par meget store håndfulde græskarkerner og 2 skiver bacon.

Kålen skæres i fine strimler. Æbler med skræl skæres i tynde skiver. 3 clementiner pilles i både. Saften af de sidste 3 presses og smages til med lidt salt, hvid peber og friskkværnet chiliflager, og hældes ud over. Lad trække en lille halv times tid. Men har du ikke tid - så lad den bare trække mens speltkernerne koges.

Andefedten hældes fra panden så der lige er et par dråber tilbage. Græskarkernerne ristes gyldne i andefedten. Det stegte, afdryppede, bacon, fra før, knuses.

Speltkernerne koges al dente i velsaltet vand. De må endelig ikke være for udkogte.
Saml salaten mens speltkernerne endnu er lune.

Sauce får vi jo sjældent. Mest juleaften og når vi en sjælden gang "trænger".

Derimod, så elsker vi avocadomos som det saucede islæt.

Denne her mos spiser vi til både morgenmad, frokost, aftensmad og bare fordi!

Modne avocado moses og blandes med lidt god olie, masser af frisk citron- eller limesaft samt salt og chili.

_____

- Vores idé til en god Mortens Aften, juleaften, Thors aften eller når du er lækkersulten for alvor.

_____

Salaten var måske til 4 - 6 pers. men vi åd næsten det hele. Og vi var bare to den aften. Den smager fantastisk, er godt mættende og så elsker vi de sprøde græskarkerner med et snært af and. Sublimt.


Mange gode hilsner
Maj


2 kommentarer:

  1. Det her ser virkelig lækkert ud.. selvom jeg helst spiser kalkun, så blev jeg godt nok lækker sulten på det billede.

    SvarSlet
  2. Hej Culinaria

    Tak for de fine ord. Og det var endda bare taget med min HTC ;-))

    Jeg vil, personligt, elske retten med kalkun. Så det skal da afprøves her i 2012.

    Mange gode hilsner
    Maj

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...