6. august 2012

♥ KAGELIGHED ♥ - En hyldeblomstkage med italiensk marengs.Jeg ligger tit og udvikler nye idéer og opskrifter lige inden jeg skal sove. Ja ja... det kender I vel alle sammen til :-)

Denne her kage blev mindfully til forleden nat. Så da jeg stod op et par timer senere stod den på kagebagning i stedet for morgenmad. Iført morgenkåbe, morgenhår og bare fødder. Mens nattens idéer stadig var intakte.

Først skulle der bages en kagebund. De sidste par gange jeg har bagt kage, snegle eller muffins har jeg brugt olie i stedet for smør i dejen.

Opskriften får du her:

1 dl. god neutral olie
3/4 dl. sukker
2 æg
150 mel
1 tsk. bagepulver
1 nip salt 
1 1/2 spsk. minimælk ( men kan sagtens undværes - for det glemte jeg )

Pisk olie og sukker hvidt. Tilsæt sammenpisket æg lidt ad gangen. Tilsæt mælk, hvis du ikke glemmer den. Sigt mel, salt og bagepulver i massen og bland. Kom dejen i en smurt springform drysset med rasp.

Sættes i en kold ovn ( udnytter altid for- og eftervarme ) ved 165 gr. Har ikke en nøjagtig tid men overfladen skal være lys med enkelte lysebrune nister.

Tag kagebunden ud.

Imens havde jeg lavet både fyldet, der skal på kagebunden, og den italienske marengs som er låget.

Jeg ville jo bage en kage med bl.a. noget af det guf, jeg har smidt i fryseren, fra sommerens hyldeblomstsaft-produktion. Plus rester af hjemmelavet marmelade med jordbær/rabarber og jordbær/hyldeblomstsaft. Plus en italiensk marengs da jeg havde æggehvider tilovers fra en god portion hjemmerørt mayonnaise.

Intet går til spilde - for alt bliver brugt på den ene eller anden måde. På et eller andet tidspunkt. Sådan har jeg ALTID haft det i mit/vores køkken.

Marmeladen smurte jeg på den varme kagebund ( prik evt. huller med et grillspyd ) som jeg forinden havde dryppet med friskpresset citronsaft.

En lille håndfuld citronskiver og dobbelt op af hyldeblomstklaser var blevet optøet og blendet med lidt sukker og vand. Lidt sukker,- fordi hverken dej eller citron/hyldeblomst er uden ret meget sukker.

Jeg har i år frosset citronskiver og hyldeblomstklaser hver for sig.

Massen fordeles ovenpå marmeladen i et jævnt lag. Og helt ud til kanten.

Til den italienske marengs brugte jeg:

2 æggehvider ( skolder altid æggene før brug )
1/2 dl. vand
170 gr. sukker

Bland vand og 150 gr. sukker sammen i en gryde. Kog til temp. når ca. 115 gr. eller til du syns konsistensen er sirup-agtig. Imens piskes æggehvider og 20 gr. sukker hvidt.

Tilsæt, i en tynd stråle, den flydende sukkersirup til massen og pisk, længe, til riset sætter tydelige spor og massen er lækker tyk og fluffy.

Fordel marengsen over fyldet og smid kagen i ovnen igen. Ved 225 gr. eller lidt højere. Bare så marengsen stadig er lys men med mørke kanter.


Totally restekage :-) Og Hvordan smager den så?

Den smager HIMMELSK. Og den smager faktisk endnu bedre efter en dag/et døgn på køl.

Enjoy :-)


...

6 kommentarer:

 1. Oh så fin! Den lyder som en drøm - en spiselig en vel at mærke :-)

  SvarSlet
 2. Jeps. Man ryger en tur i drømmeland efter den første bid :-) Den er røget ind på top 3 over mine ynglingskager. Den er dejlig sød uden af være FOR sød og kvalmende. Og smagen af hyldeblomst træder så hammerfint igennem.
  En kage som skal bages i december, januar og februar... når savnet efter sommeren er størst :-)

  SvarSlet
 3. Manner, hvor ser den lækker ud! Jeg elsker marengs - og tror, at det smager forrygende sammen med hyldeblomst. Søde sommer, kom igen!

  SvarSlet
 4. Nøøøj den ser lækker ud! Elsker simpelthen hyldeblomst SÅ højt - det er nok en af de fineste aromaer, jeg ved. Mmm. Næste sommer, når der er hyldeblomster igen, så er det helt sikkert en kage, der skal bages! :)

  SvarSlet
 5. Tak for opskriften. Har testet. Marengsen blev ikke god - sikkert fordi jeg ikke havde mere almindeligt sukker og måtte bruge brun farin. Never mind. Den blive pillet af igen, da vi havde prøvesmagt. Istedet afsluttede jeg med glasur og dryssede kokos på toppen (ovenpå marmelade og hyldeblomstfyldet). En virkelig lækker variation også.

  SvarSlet
 6. Hold da op en lækker opskrift. Det er virkelig godt fundet på. Jeg er helt vild med hyldeblomst, men har aldrig brugt det i en kageopskrift før. Det skal afprøves - her på en sommer-september-dag.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...