28. december 2012

Når du ser - øhh.... spiser - et stjerneskuuuuuud.Her hos os spiser vi - ALT GODT FRA HAVET - nytårsaften. Sådan har det været siden ungerne var små. Nu er de voksne. Dog har der været undtagelser hvis vi har fejret nytår sammen med venner eller familie.

Det er ALTID ungerne der bestemmer hovedmenuen. Det er en dejlig tradition. Menuen varierer lidt men én ting ligger 100% fast, og det er friske østers. Vores datter var ca. 1 1/2 år da hun guffede dem i sig første gang :-)

Sidste år ville de ha stjerneskud. Det vil de også i år. Vi elsker stjerneskud. Foruden østers så finder jeg altid på lidt ekstra lækkerier. Sidste år var det røgede muslinger med ristet rugbrød og 2 slags dip.


Her det friske østers med lime og persille. Der nydes en lille glas Tequila med salt og citron/lime.Stjerneskuddene.

Ristet brød, salat, hjemmelavet rød dressing, dampede rødspætter, panerede rødspætter, grillede skalrejer marineret i vanilje/tequila, kaviar, friske grønne asparges, citron og dild.

Vores stjerneskud varierer lidt fra gang til gang. F.eks. kan vi godt lide asparges omviklet med koldtrøget laks eller hellefisk. Eller en friskdampet musling m. skal - on the top.

Vi nyder en iskold frisk, halvtør hvidvin til stjerneskuddene eller en kold ikke for tung og mørk øl. Vi elsker begge dele.


Røgede muslinger.


Serveret med ristet rugbrød og to slags dip. En med skyr og dehydreret rødbede. Og en med skyr og wasabi. Begge smagt til med frisk limesaft, salt og peber. Hvis jeg husker rigtigt så blev skyren også drænet.


Som altid får vi hjemmelavet kransekagetårn og bobler kl. 24.00. Ingen slinger i valsen dér. Vi ELSKER kransekage. Bagt på rå marcipan og med knækglasur. Endnu en dejlig tradition gennem nogle og tyve år. Tårnet varierer også i højde alt efter hvor mange der skal laves til. Forrige år var det højt som rundetårn ;-)


Håber du er blevet inspireret til nytårsmenuen 2012.


Godt nytår og på gensyn i 2013
Maj2 kommentarer:

 1. Kære Maj
  Skønne billeder og det lyder til, at der er garanti for en dejlig aften hos jer.
  De bedste nytårsønsker til dig.
  Kh Hanne

  SvarSlet
 2. Flot nytårsmenu - og traditioner skal man ikke pille for meget ved :-)
  Der er for meget "alternativ" og for lidt traditionel - man skal have champus og kransekage kl.24

  Godt nytår

  /Erland

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...