10. august 2010

Spaghetti, kødboller i tomatsauce, tomateddike og black garlic.

















Små krydrede himmerigsmundfulde i den skønneste tomatsauce man kan tænke sig. Garneret med bl.a. black garlic og en helt vidunderlig tomateddike. Foruden masser af reven parmesan fra helt stykke.

- For en stund befinder vi os på en lille hyggelig restaurant - i Italien.
















Tomatsauce og tomateddike fra Mutti. Tomateddiken er næsten et must for alle med kærlighed til det Italienske køkken. Eller bare smagen af tomat. Begge dele kan bestilles hos www.e-deli.dk
















Black Garlic. Små lækre fermenterede sorte hvidløg med konsistens som lækker blød lakrids og med smagsnoter af bl.a. sød aromatisk hvidløg, svesker og lakrids.
_______

De små mundrette kødboller laves med magert hakket oksekød, tomatsauce, salt, peber, røget paprika, masser af hvidløg, syltede hvidløg, alm. løg og reven parmesan. Bare sådan på slump og som du føler for. Steges i lidt olie tilsat friske kviste rosmarin.

Tomatsaucen er faktisk klar til brug og smager fantastisk som den er. Men jeg tilsætter lidt mere salt, peber, chili, sukker, reven parmesan og masser friskhakket basilikum - lige inden servering.

Så enkelt og velsmagende så selv Mutti ( hvem hun end er ) ville knibe en tåre af bar madlykke!


8. august 2010

Varm kartoffelsalat med fennikel og kålpølser.
















Varm kartoffelsalat som i de gode gamle dage - med et twist. Serveret med kålpølser og god stærk tysk sennep.

Opskriften er fra Frk. Jensens med lidt ændringer. Jeg bruger næsten ikke noget smør, rødløg i stedet for alm. løg, halv alm. lagereddike og halv æblecidereddike ( eller anden god aromatisk eddike ) og så tilsætter jeg en halv fennikel,  fintsnittet. Og masser af frisk karse. Det kan også være vinter- eller brøndkarse.

Varm kartoffelsalat er helt klart en glemt og undervurderet spise. Det smager jo fantastisk.


7. august 2010

Hjemmelavet ravioli & varmrøget laks.
















Hjemmelavet ravioli med henholdsvis pecorino/persilleolie og pecorino/hk. kapers. Med en rest varmrøget laks med valnøddeglace og toppet med fint strimlet homemade semidried tomater. Dryp med persilleolie. Og så lidt Maldon seasalt og reven pecorino.
_______

Herhjemme elsker vi laks. Vi køber altid en hel side hos fiskemanden. Det er laks som smager som laks skal smage! Og ikke som de udpinte stykker du kan få på frost! Og så er det faktisk ikke særligt dyrt!

Vi varmrøger selv laksen på vores kuglegrill. Det er primært sådan vi foretrækker laks.



Pasta med spinat, varmrøget laks og tomat/mozzarellatårn.
















Pasta blandes med blancheret helbladet spinat hvor der er tilsat lidt fløde og smagt til med salt, peber, chiliflager og lidt muskatnød. En rest varmrøget laks ( fra grillen dagen før ), tomat/mozzarellatårn og en enkelt chilimarengs er perfekt tilbehør.















Fór din anretterring med en skive bacon tilpasset i størrelse. Placer skiftevis skiver af tomat og ost. Drys lidt salt mellem hvert lag. Slut af med ost og salvie. Bages i ovnen v. 200 gr. i måske 15-20 min. 


Gourmetsaltet grillet skinkeschnitzel med orangepeber, savoykål med ris, persilleolie og rugbrøds/bacon müsli.













Skinkeschnitzlerne gourmetsaltes og krydres med orangepeber fra Santa Maria. Grilles på enten kuglegrillen eller grillpanden.

Serveres med kålpakke, hjemmelavet persilleolie og rugbrøds/bacon müsli. 

Bacon ristes, duppes fri for fedt og knuses let. Bittesmå tern af rugbrød ristes sprøde i lidt af baconfedtet. Blandes.
















Øko. brune ris koges og blandes med sauterede pistacienødder, abrikoser og rødløg. Krydres med lidt salt, peber og chili. Pæne blade af savoykål dampes møre. Kom lidt fyld på, saml forsigtigt og bind en snor omkring.

6. august 2010

Panna Cotta med blåbærgelé.















Hjemmelavet Panna Cotta med vanilje fra Papua Ny Guinea ( enten Tahitian eller Bourbon ) og blåbærgelé.

- Serveres med små frosne flødemarengs og frosne blå druer.

_________

www.organic-vanilla.com - P.t. udsolgt og har desværre været det længe!
www.vanillapodsuk.com - Et ganske glimrende alternativ. Pris og kvalitet er i top.

Chilimarengs














Lav en god portion alm. marengsmasse. Bland kværnet chiliflager og delikatesse paprika i massen. Chilien skal bide fra sig.

Først oplever du den søde velkendte smag og så den lange og meget pirrende smag af chili. 

Fræk og forførende lille snack!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...