17. juni 2011

Spaghetti a la Resti med persillepesto. - Go og hurtig restemad.

Jeg er rigtig glad for bevægelsen og arbejdet bag STOP SPILD AF MAD. Det er også på tide, at der blir sat seriøs fokus på madspild.

I vores familie har vi gennem de sidste par og tyve år faktisk altid været rigtig gode til, at bruge alt hvad vi har. Hvad enten det er på køl/frys eller i grøntsags/frugtkassen. Det er en helt naturlig del af vores måde, at lave mad på. Hvad der er tilovers fra dagen før blir altid brugt til madpakke/frokost eller aftensmad dagen efter. Eller også ryger det på frost og blir brugt på et andet tidspunkt. Her er der ikke noget der får lov til, at gå til spilde.

Desuden er det vildt sjovt at udfordre sig selv og kreere en god sund middag med alskens lækkerier - af hvad vi nu har.


Det er sund fornuft og det er sundt for økonomien.

______

For et par dage siden gad vi ærlig talt ikke bevæge os ud for at handle ind. Efter et hurtigt kig i køl/frys og skabe stod vi med flg. som kunne blive til en lækker og faktisk også hurtig pastaret og pesto:

- Spaghetti
- Lomo og chorizo i skiver ( frost )
- Friske - men velmodne tomater
- Løg
- Persille
- Hasselnødder
- Pecorino ( frost )
- Tomateddike ( fra Mutti )
- Plus div. basisvarer

Det blev til Spaghetti a la Resti med persillepesto. Enkelt, hurtigt og meget lækkert.

Lomo og chorizo blev skåret i strimler og stegt på panden i et par dråber olie. Bare lige til det har fået lidt farve. Så tilsætter vi et stort løg, ligeledes skåret i tynde strimler og lader dem stege med et par minutter uden de tager farve. Der skrues op for fuld varme og et par gode skvæt tomateddike hældes på. Lad eddiken dampe ind og tilsæt så tomater i både. Jeg knuste tomaterne lidt med bagsiden af træsleven så noget af den dejlige saft blandede sig med resten. - Da teenageren skulle på arbejde undlod jeg, at komme hvidløg i retten. Men lav en god intens hvidløgsolie og dryp over - hvis du ikke vil eller kan undvære smagen af hvidløg.

Kog spaghettien al dente - i velsaltet vand. Sørg for der hænger lidt vand ved når du blander den med kød/løgblandingen.

Smag til med salt, peber, chili og reven pecorino og vend det hele godt sammen på panden eller i dit serveringsfad.
Til pastaen lavede jeg en hurtig gang persillepesto. Igen af ingredienser vi havde. Opbevar på køl og spis indenfor et par dage. Eller smid resten i fryseren til en anden god gang. I øvrigt smager den godt som smørelse i sandwich. 

Et mega bundt kruspersille ( også stilkene ) blendes med en god håndfuld letristede og afskallede hasselnødder, neutral olie og vand. Smages til med æbleeddike, citronsaft, salt og lidt dansk skovhonning. Da pestoen er lavet på slump ( min yndlingsmåde at lave mad på ;-) ) har jeg ikke skrevet størrelsesforhold ned. Men det er ca 2 dele olie og 1 del vand.

Pestoen er ikke så fed som de mere traditionelle udgaver og som jeg ikke bryder mig om. Pestoen har en fantastisk intens smag af persille - som jeg elsker. De letristede nødder gir god fylde, smag og crunch, eddiken det syrlige og honningen det lidt sødlige. Salten gir sig selv.

______

Så er det ellers bare at komme pasta på den store dybe tallerken, en god klat pesto og masser af friskrevet ost. Og husk! Spaghetti spises med ske og gaffel :-)


Buon appetito!


...

4 kommentarer:

 1. Det lyder vel nok lækkert, jeg vil glæde mig til at følge din blog:-)vh. Søs

  SvarSlet
 2. Hvor er det dejligt at se ar restemad-bølgen fortsætter! Det er vi virkeligt glade for! Og en dejlig reste-opskrift.

  Jeg har straks sat linket til dig i vores fb-gruppe:
  http://www.facebook.com/group.php?gid=21785928859&v=wall

  Fortsat god kamp mod madspild.


  KH
  Selina Juul
  Stop Spild Af Mad

  SvarSlet
 3. Hej Søs

  Det er jeg rigtig glad for at høre :-)

  Efter en længere tids pause vil der i fremtiden ske meget mere i "Det lyseblå køkken". Fotos, opskrifter, idéer m.m.m. er der nemlig rigeligt af. Tiden har bare været knap.

  Mange gode hilsner
  Maj

  SvarSlet
 4. Hej Selina :-)

  Tak for linket på FB.

  Restemad er, som skrevet, ikke et nyt begreb her i huset. Faktisk elsker vi restemad og de udfordringer der følger med. Vi har et par gange om året indført konceptet "ryd op" - hvor vi får tømt ud i frys og skabe før der blir købt nyt. Som udgangspunkt skal vi forsøge, at mikse det vi har med enkelte nye indkøb.

  Nok for nu ;-) Men ja... Lad os udbrede "stop spild af mad" via vores blogs og få endnu flere med på sund fornuft.

  Mange gode hilsner
  Maj

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...