10. oktober 2009

Hj. lavet oksekødssuppe med rustikke grøntsager og vegetarbacon

Efteråret byder på de smukkeste farver, dejlige vandreture, indendørshygge med masser af stearinlys og hj. lavet suppe.

Suppe kogt på kalvespidsbryst og kraftben. Med rustikke grøntsager som kartofler, persillerod, gulerod, porrer og romanescokål.

-De lækreste crispy stykker vegetarbacon på toppen. 

Vegetarbacon er egentlig bare rødbedechips. Et funky udtryk vi fandt på mens vi stod og lavede dem. Fordi vi netop syntes det lignede bacon.
Skræl rødbeder, dup dem tørre, slice dem på den lange led. Et mandolinjern er velegnet. Lad dem tørre lidt på et rent arbejdsviskestykke.















Brug en neutral olie. Her har jeg brugt solsikkeolie. Varm olie op, kom 5-6 stykker rødbede i ad gangen og lad dem syde i gryden til de ikke bobler/larmer mere. De skal stadig være "røde" i farven. 
Læg dem på køkkenrulle og krydr med Maldon Sea Salt. Serveres med det samme. 

Prøv også med jordskokker, persillerod m.m. enten som runde eller aflange/smalle chips. Herligt tilbehør og velegnet til snacks en kold torsdag aften.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...